Заснування Комітету НАТО-Україна виведе політичне співробітництво на новий рівень - Столтенберг

Заснування Комітету НАТО-Україна виведе політичне співробітництво на новий рівень - Столтенберг

Укрінформ
Розвиток інструментів співробтіництва між НАТО і Україною, зокрема, перетворення Комісії НАТО-Україна на Раду НАТО-Україна, якщо на це погодяться союзники, виведе партнерство між сторонами на якісно новий рівень.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції перед зустріччю міністрів оборони Альянсу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Існує велика різниця між Комісією і Радою, якщо йдеться про структуру в НАТО. Тому що Комісія - це формат зустрічі союзників із країною-партнером. Під час засідання Комісії 31 країна-союзниця будуть зустрічатися з Україною. Ми не приймаємо рішень, ми не створюємо структур - це платформа для консультацій з партнером. Якщо союзники погодяться створити Раду НАТО-Україна, це насправді означатиме, що зустрічаються 32 рівні сторони - 31 союзник та Україна, зустрічаються за одним столом та на однакових умовах», - сказав генеральний секретар НАТО.

Читайте також: Гарантії безпеки від НАТО мають захистити Україну від нової війни - Столтенберг

«Це (Рада НАТО-Україна – ред.) буде орган, який зможе приймати рішення, і він матиме поглиблені структури – на кшталт підкомітетів і тому подібне. Тож це структура для набагато глибшого співробітництва, що дозволить разом приймати рішення, якщо всі сторони Ради погодяться. Це відображатиме величезне зміцнення політичного партнерства у відносинах між Україною і союзниками по НАТО», - додав Столтенберг.

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться черговий саміт НАТО, під час якого Україна розраховує отримати чіткий дороговказ для просування до повноправного членства в НАТО, а також гарантії безпеки на період, що буде необхідним для входження до Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-