Війну в Україні спробує припинити африканська переговорна місія - президент Сьєрра-Леоне

Війну в Україні спробує припинити африканська переговорна місія - президент Сьєрра-Леоне

Укрінформ
Група з шести африканських держав має намір виступити посередниками між Києвом та Москвою у намаганні припинити війну.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в інтерв’ю Bloomberg заявив президент Сьєрра-Леоне Джуліус Маада Біо.

Зазначається, що цього місяця представники Замбії, Сенегалу, Єгипту, Республіки Конго, Уганди й Південно-Африканської Республіки відвідають Київ та Москву з пропозиціями стосовно припинення війни.

“Ми намагаємося знову з надією, що зможемо схилити президента Путіна або обидві сторони до справжнього припинення цієї війни”, - сказав Біо.

Читайте також: «Мирний посланець» Папи Римського назвав війну пандемією, що стосується всіх

За його словами, війна між Росією та Україною спричинила багато економічних проблем для його країни та інших африканських держав. “Це дуже впливає на нас, оскільки ми - імпортер. Майже всі наші важливі товари та продукти харчування ми отримуємо ззовні”, - зазначив президент Сьєрра-Леоне.

Bloomberg додає, що Росія та Україна - ключові постачальники добрив та пшениці до Сьєрра-Леоне й війна суттєво підвищила ціни на ці товари. “Україна та численні міжнародні кризи ослабили нашу державу в тому сенсі, що економічний тиск, вартість життя - легкі виправдання для опозиції”, - пояснив президент.

Наразі незрозуміло, що саме африканські лідери мають намір запропонувати очільникам України та Росії у їх намаганні досягти миру.

Читайте також: Резніков: Ми вже бачимо чергу охочих примирити нас із РФ

Як повідомлялося, міністр оборони Індонезії Прабово Субіанто запропонував власний «мирний план» для України, який передбачає негайне припинення вогню і створення демілітаризованої зони вздовж нинішньої лінії бойового зіткнення.

Фото: Hannah McKay/Pool/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-