Канада офіційно приєднується до коаліції літаків — ОП

Канада офіційно приєднується до коаліції літаків — ОП

Укрінформ
Канада офіційно приєднується до "коаліції літаків", зокрема у частині тренувань українських пілотів та обслуговування авіамашин.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква, інформуючи про домовленості, досягнуті під час візиту в Україну прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, передає Укрінформ.

“В ході двосторонніх переговорів Президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо було досягнуто низку вагомих для України домовленостей. Серед головного – Канада офіційно приєднується до Коаліції бойових літаків, зокрема у частині тренувань українських пілотів та обслуговування літаків”, - наголосив Жовква.

Читайте також: Коаліція літаків: Зеленський та європейські лідери домовилися продовжити роботу на «Рамштайні»

Він нагадав, що прем’єр-міністр Канади оголосив про додатковий пакет військової допомоги Україні обсягом близько 400 мільйонів доларів, що включатиме артилерійські снаряди та ракети. Крім того, Канада посилює санкційний тиск на агресора та запроваджує нові санкції проти фізичних та юридичних осіб

Заступник глави ОП зауважив, що за результатами зустрічі лідери двох країн підписали Спільну декларацію, яка визначає пріоритетні напрями співпраці, а також фіксує підтримку Канади у принципово важливих для України питаннях. Декларація окреслює спектр допомоги, зокрема політичної, військової, фінансової і гуманітарної, яку Канада вже надала і планує надалі надавати Україні.

Читайте також: Прем’єр Канади переконаний, що Україна стане членом НАТО

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо у суботу прибув до України з неанонсованим візитом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-