Байден: Вірю, що матимемо необхідне для підтримки України фінансування

Байден: Вірю, що матимемо необхідне для підтримки України фінансування

Укрінформ
Президент США упевнений, що за двопартійної підтримки в Конгресі Україна отримуватиме необхідну допомогу, в тому числі в довгостроковій перспективі.

Про це він заявив під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Британії Ріші Сунаком, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я вірю, що ми матимемо фінансування, необхідне для підтримки України стільки, скільки буде потрібно, і я вірю, що ця підтримка (в Конгресі – ред.) буде реальною, навіть попри те, що сьогодні ви чуєте деякі голоси на Капітолійському пагорбі про те, чи варто нам продовжувати підтримувати Україну або як довго ми маємо їх підтримувати», - сказав глава Білого дому.

У цьому зв’язку він запропонував уявити, що сталося б, якби США припинили допомагати українцям.

«Чи ви вважаєте, що Росія зупиниться на Києві? Чи думаєте, що на цьому все? Я думаю, що ні. Гадаю, переважна більшість моїх колег і навіть критиків теж вважають, що так не буде», - зазначив Байден.

Читайте також: Байден - про підрив Каховської ГЕС: Ми допоможемо Україні

Він підкреслив, що в переговорах з українською стороною, а також із союзниками й партнерами щодо зобов’язань перед Україною, метою є забезпечити довгострокову безпеку для стримування нової потенційної агресії РФ після завершення поточної війни.

«І ми просуваємося до цієї мети шляхом надання підтримки, якої потребує Україна зараз на полі бою, а також допомагаємо їм посилити їхню армію в довгостроковій перспективі», - зазначив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер в Білому домі відбулася зустріч президента США Джо Байдена з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Питання підтримки України та спільної відповіді на агресію РФ були одними з головних під час переговорів у Вашингтоні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-