В ОП обговорили посилення взаємодії України з державами Центральної та Південної Америки

В ОП обговорили посилення взаємодії України з державами Центральної та Південної Америки

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква під час телефонної розмови з міністром зовнішньої торгівлі Коста-Рики Мануелем Товаром Ріверою обговорив посилення взаємодії України з державами Центральної та Південної Америки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Жовква подякував за важливі сигнали на підтримку України під час участі Рівери в міністерській зустрічі Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) у Парижі напередодні, зокрема за жорстке засудження урядом Коста-Рики неспровокованої війни РФ проти України, а також російської атаки на Каховську ГЕС.

Читайте також: Жовква: У період відкритої війни нам не потрібні жодні посередники – для цього вже запізно

«Ця злочинна російська атака на об’єкт критичної інфраструктури – акт екоциду, який потребує максимально жорсткої реакції світової спільноти», – наголосив Жовква.

Він також подякував за готовність Коста-Рики сприяти Україні в наближенні до членства в ОЕСР і відзначив важливість використання досвіду цієї країни, яка у травні 2021 року стала 38-м членом згаданої Організації.

Співрозмовники обговорили шляхи посилення взаємодії України з державами Центральної та Південної Америки, зокрема залучення країн регіону до реалізації української формули миру, а також міжнародних зусиль з метою притягнення Росії до відповідальності за злочин агресії проти України. У цьому контексті було відзначено важливість рішення Коста-Рики увійти до Основної групи зі створення відповідного спеціального трибуналу.

Читайте також: В ОП провели зустріч із представниками офісу британського прем’єра - про що говорили

Крім того, під час розмови було підтверджено обопільну зацікавленість в опрацюванні можливості активізації торгівлі між двома країнами.

Співрозмовники також обговорили подальші двосторонні контакти на найвищому рівні. Заступник керівника Офісу Президента запросив міністра зовнішньої торгівлі Коста-Рики відвідати Україну найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, в Офісі Президента відбулася онлайн-зустріч із представниками офісу прем’єр-міністра Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-