На літній сесії ПАРЄ проведуть термінові дебати про політичні наслідки агресії Росії проти України

На літній сесії ПАРЄ проведуть термінові дебати про політичні наслідки агресії Росії проти України

Укрінформ
На літній сесії ПАРЄ відбудуться термінові дебати про політичні наслідки агресії Росії проти України та щодо участі російських і білоруських спортсменів на Олімпіаді в Парижі у 2024 році.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Ради Європи.

“Спільні термінові дебати щодо політичних наслідків агресії Росії проти України та щодо участі російських і білоруських спортсменів в Олімпіаді в Парижі 2024 стануть кульмінацією літньої пленарної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у Страсбурзі 19-23 червня 2023 року”, - повідомили у пресслужбі.

Крім того, в порядку денному сесії звернення президента Словенії Наташі Пірц Мусар та міністра закордонних справ і торгівлі Угорщини Петера Сійярто. Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич виступить в Асамблеї та відповість на запитання, Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович Бурич проведе традиційну сесію “запитань-відповідей”. Асамблея проведе спільні дебати на тему міграції.

Читайте також: Президент ПАРЄ: Україні самій вирішувати, коли проводити вибори

Парламентарі також обговорять бюджет та пріоритети Ради Європи на період 2024-2027 років, а також витрати Асамблеї на дворічний період 2024-2025 років.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Ісландії 16-17 травня проходив дводенний саміт глав держав і урядів 46 країн-членів Ради Європи. Одним з основних питань порядку денного саміту було створення Міжнародного реєстру збитків, завданих агресією Росії проти України.

У підсумковій декларації саміту глави держав та урядів 46 країн-учасниць Ради Європи запевнили у продовженні підтримки України "стільки, скільки буде потрібно", а також підтримали принципи української Формули миру і заявили про необхідність покарання керівництва РФ за злочин агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-