Зеленський: На саміті у Вільнюсі варто надати Україні чіткий алгоритм приєднання до НАТО

Зеленський: На саміті у Вільнюсі варто надати Україні чіткий алгоритм приєднання до НАТО

Укрінформ
На липневому саміті НАТО у Вільнюсі варто продемонструвати, що декларовані та реальні цінності Альянсу не відрізняються, і надати Україні чіткий алгоритм приєднання.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час онлайн-виступу на саміті "Бухарестської дев’ятки", повідомляє Укрінформ.

"Роками у Європі зберігалася безпекова невизначеність – те, для кого ж насправді відкриті двері НАТО. Чи для всіх вільних націй? Цьогоріч у Вільнюсі на саміті НАТО варто вже показати, що декларовані цінності НАТО та реальні цінності НАТО не відрізняються. Варто вже показати, що слабкості у Європі не буде. Скільки ще катастроф потрібно, щоб держава-терорист нарешті побачила, що терор не є інструментом впливу на рішення НАТО?", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Внаслідок підриву Каховської ГЕС під водою 80 міст і сіл - Зеленський

Президент переконаний, що саме віра господарів Росії у те, що Європа нібито проявить слабкість, і підживлює постійно російський реваншизм, спонукає Москву і терором, і катастрофами, і корупцією, і шантажем намагатися взяти під контроль ту чи іншу частину Європи.

Глава держави подякував усім, хто протистоїть Росії, допомагає українцям боротися з агресором.

Водночас він наполягає, що нарешті варто визначити, що Україна буде членом НАТО. За його словами, це можна визначити лише запрошенням для України приєднатися.

Читайте також: Як росіяни підірвали Каховську ГЕС - Зеленський показав добірку кадрів

"Нарешті варто визначити алгоритм, коли і в результаті яких кроків відбудеться таке приєднання. І нарешті варто оформити гарантії безпеки для України на шляху до НАТО", - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-