Зеленський: Внутрішній вибух в Росії - це питання часу

Зеленський: Внутрішній вибух в Росії - це питання часу

Укрінформ
Російське суспільство вже розуміє, що питання внутрішнього вибуху всередині Росії - це питання часу.

Таку думку висловив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю латиноамериканським ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Залежить від Росії - військовим (шляхом - ред.) ми деокупуємо територію або ні, і тільки від Росії. І сьогодні це бачать наші партнери, і вже ті країни, які були скептичні. Наприклад, Німеччина. Канцлер Шольц відкрито говорить: “Я вважаю, що Росія… немає про що з нею говорити , поки вона не вийде з територій (України - ред.)”. Зверніть увагу - не поки Україна деокупує їх військово, а поки Росія не вийде. Тому що тут є логіка для мене. Якщо ти хочеш зі мною розмовляти, і розмовляти з цивілізованим світом, ти повинен не чекати, коли тебе виб’ють силою. І виб’ють”, - сказав Зеленський.

Водночас він зауважив, що деокуповуючи загарбані РФ території України військовим шляхом, ми втрачаємо своїх людей.

“Питання не в часі. Заради перемоги ми не втомлюємося. Питання не в часі, питання в людях. І якщо ми вибиваємо силою (росіян з України - ред.), то, повірте, коли ми їх витиснемо з нашої території, про що нам з ними говорити? Який сенс вже говорити? Я думаю, що тоді Росія буде шукати собі інших лідерів, які зможуть знайти підхід до всього цивілізованого світу, знайти можливість, щоб з ними люди якісь сідали хоч про щось говорити, тому що після того, що вони зробили, до діалогу з ними ніхто не готовий. Це якщо ми вибиваємо силою, тому така велика різниця”, - сказав Зеленський.

Як він зауважив, “якщо Росія хоче дипломатичного напрямку, то вони повинні вийти (з території України - ред.), не чекаючи, коли у нас загине багато людей і ми виштовхнемо їх”.

Зеленський висловив переконання, що Україна деокупує свої території та наголосив на важливості того, яким шляхом це буде зроблено.

“Дуже важливо - втрачати людей або ні, або зменшити втрати. Для мене дуже важливо. І від цього залежить потім, знову ж таки, чи готові ми до будь-якого діалогу”, - додав глава Української держави.

На його думку, “будь-яке інше керівництво Російської Федерації буде шукати вихід з цієї ситуації”.

“Я впевнений в цьому. І я думаю, що навіть російське суспільство, як би ми в Україні до них не ставилися через цю війну, але і їх російське суспільство вже розуміє, що питання їх внутрішнього вибуху - це питання часу. І коли Росія з керівництвом Росії, не тільки Путіним, а все коло, коли вони сьогодні говорять і промивають мозок інформацією своєму російському суспільству, говорячи, ”якщо ми програємо в цій війні, Росії не буде”, я думаю, що це підміна фактів і понять. Я вважаю, що ні. Якщо ми будемо битися до кінця і витиснемо їх силою, їх точно не буде в тому виді, в якому вони зараз. Тому що в них буде вибух суспільний, що вони втратили і державу, і повагу, і місце за дипломатичним столом, і втратили армію, все це втратили. В них буде всередині революція і не одна. Бо велика територія і різні люди, різні народи там живуть. Тому буде багато всього. Тому для них на сьогодні простого виходу вже немає, бо вони вбивці. Я про керівництво їх”, - розповів Зеленський.

Він наголосив, що війна відбувається на території України, а не Росії.

“Війна саме тут. Їм (росіянам - ред.) хочеться поговорити, що щось відбувається на території Росії. Нічого там не відбувається. Я скажу вам, у нас є деяка зброя, яку ми не використовуємо на території Росії, тому що США давали нам, наприклад, “Хаймарси”, які ми не маємо права використовувати на територіях інших держав, Росії - авжеж. Ми говоримо сьогодні про Росію. Тобто ми використовуємо на територіях наших тимчасово окупованих, так, вражаючи якісь цілі і вражаючи якісь склади з боєприпасами тощо. Ви знаєте вже Росію. Якщо б ми потужно вражали цілі на території Російської Федерації, повірте, було б дуже багато жертв. Правда? Ми ж бачимо, що таке 50, 100 ракет, коли воно прилітає по нас. Ми ж бачимо, які жертви, це видно. І ми знаємо, що таке Російська Федерація. Якщо б у них були якісь жертви, повірте, весь інформаційний простір був би в цьому. І це факт. Вони можуть із дрібниці зробити цілу інформаційну бульбашку”, - сказав глава Української держави.

Читайте також: Зеленський - про «втому від війни» в інших країнах: Ми не втомилися захищати світ

Як повідомлялося, раніше канцлер ФРН Олаф Шольц заявив журналістам за результатами зустрічей з колегами та Президентом України Володимиром Зеленським на полях саміту G7, що лідери країн Групи семи під час саміту в Хіросімі повторили чіткий меседж до Росії щодо необхідності виведення військ з території України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-