У Міноборони Китаю прокоментували відмову про зустріч із Остіном

У Міноборони Китаю прокоментували відмову про зустріч із Остіном

Укрінформ
Китай надає важливого значення військовій взаємодії зі США та комунікації між оборонними відомствами двох держав і закликає американську сторону створити необхідні умови для діалогу.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства національної оборони КНР Тан Кефей, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Китай надає великого значення розвитку китайсько-американських військових відносин і комунікації на всіх рівнях», - сказав Тан.

За його словами, попри непорозуміння між Пекіном і Вашингтоном «контакти та обміни між військовими двох держав жодного разу не переривалися».

Коментуючи повідомлення про те, що Пекін відхилив запит на зустріч між Ллойдом Остіном і Лі Шанфу в Сінгапурі Тан зазначив, що «діалог не може бути без принципів, а спілкування не може бути без результату».

Речник повторив позицію Китаю, що відповідальність за нинішні комунікаційні труднощі між військовими двох країн лежить повністю на американській стороні.

Читайте також: Пентагон показав агресивний маневр китайського винищувача біля військового літака США

«Сполучені Штати, з одного боку, заявляють про прагнення зміцнити комунікацію, а з іншого нехтують занепокоєннями Китаю і створюють перешкоди. Це свідчить про відсутність належного ставлення до спілкування (з китайською стороною – ред.). США мають продемонструвати свою щирість… та створити необхідні умови й атмосферу для спілкування між двома сторонами», - сказав Тан.

Як повідомляв Укрінформ, Китай відхилив прохання Пентагону про зустріч між міністром Ллойдом Остіном і його китайським колегою Лі Шанфу на полях Азійського форуму з питань безпеки в Сінгапурі, який пройде цього тижня, звинувативши США в нещирості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-