Стефанчук зустрівся з Дудою в Польщі – говорили про льотну коаліцію

Стефанчук зустрівся з Дудою в Польщі – говорили про льотну коаліцію

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у межах візиту до Республіки Польща зустрівся з президентом країни Анджеєм Дудою.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Під час зустрічі сторони обговорили низку питань.

Читайте також: Стефанчук виступив у парламенті Польщі

"Зазначив, що питання №1 для України — це продовження та пришвидшення військової допомоги. Від Польщі і через Польщу. Я дуже вдячний за всю надану оборонну підтримку. Дякую за навчання наших військових. Дякую за згоду тренувати українських пілотів. Говорили про формування льотної коаліції. Почув важливі сигнали про те, що Польща й надалі гуртуватиме міжнародне співтовариство для підтримки і допомоги Україні", – зазначив Стефанчук.

За його словами, також обговорювалося питання інтеграції України до Європейського Союзу. Голова ВР подякував Польщі за підтримку цього шляху. Він зауважив, що український парламент виконав рекомендації Єврокомісії, Україна очікує на проміжну оцінку та прагне до кінця року розпочати перемовини про членство в ЄС.

Окрім того, Стефанчук поінформував, що обговорювалося євроатлантичне майбутнє України. "На майбутньому Саміті НАТО у Вільнюсі прагнемо почути сформоване спільне бачення Альянсом модальностей вступу України", – додав спікер українського парламенту.

Читайте також: Польський парламент уже ухвалив 11 резолюцій про допомогу і підтримку для України

Також голова ВР повідомив, що під час зустрічі обговорювалося питання відбудови України. "Між нашими країнами вже підписано окремий договір про відбудову. Спільними зусиллями відбудуємо й зробимо Україну сильнішою та сучаснішою", – підкреслив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук перебуває з робочим візитом у Республіці Польща.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-