Дискусії з Україною щодо майбутньої моделі безпеки тривають – Білий дім

Дискусії з Україною щодо майбутньої моделі безпеки тривають – Білий дім

Укрінформ
США разом із союзниками й партнерами продовжують обговорення з українською стороною щодо того, яка модель безпеки буде обрана для України в майбутньому.

Так прокоментував останні повідомлення про підготовку «ізраїльської» моделі безпеки для України представник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми ведемо дискусії з Україною та нашими союзниками й партнерами, включно з нашими союзниками по НАТО, щодо довгострокової безпеки України», - зауважив представник Ради нацбезпеки Білого дому.

Він зазначив, що наразі не може офіційно підтвердити конкретних повідомлень про це, які з’явилися останнім часом. Водночас, Кірбі запевнив, що Україна матиме довгострокову безпеку, і це є однією з причин, чому президент Байден погодився на тренування українських пілотів на F-16, а також на потенційне забезпечення України цими літаками в майбутньому.

«Ми знаємо, що потрібно для довгострокових оборонних потреб України. Тож ми активно обговорюємо з ними питання про те, якими будуть їхні довгострокові потреби у сфері безпеки»,- сказав Кірбі.

Читайте також: Вступ до НАТО може стати найкращою гарантією безпеки для України, але після війни – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, напередодні видання WSJ оприлюднило інтерв’ю з президентом Польщі Анджеєм Дудою, у якому той вказав, що країни НАТО розглядають можливість підписання Угоди про гарантії безпеки для України за прикладом ізраїльської моделі. Причому, за словами Дуди, це може статися вже в липні нинішнього року, за підсумками саміту НАТО в Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-