Речник генсека ООН заперечує, що Гутерреш у виступі на Радбезі забув про Україну

Речник генсека ООН заперечує, що Гутерреш у виступі на Радбезі забув про Україну

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш у своєму виступі на відкритих дебатах у Радбезі щодо захисту цивільного населення у збройних конфліктах говорив про конфлікти загалом, маючи на увазі й війну проти України, вважає його речник Стефан Дюжаррік.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він заявив у вівторок на пресбрифінгу, відповідаючи на запитання Укрінформу.

Запитання було сформульовано таким чином: «Щойно генеральний секретар ООН у своєму зверненні до Ради Безпеки стосовно захисту цивільних осіб у збройних конфліктах не згадав про жертви України, спричинені російською війною. Він згадав лише про Чорноморську ініціативу. Це випадковість чи є були якісь причини для такої забудькуватості?»

Заперечивши це, Дюжаррік сказав, що генсек говорив про конфлікти загалом, у тому числі й у контексті війни проти України.

«Я думаю, що генеральний секретар говорив про захист цивільних осіб у будь-якому конфлікті. Він згадав про 100 мільйонів біженців, які були змушені покинути свої домівки через війни», – пояснив речник генсека.

Читайте також: Генсек ООН у виступі в Радбезі присвятив війні росії проти України одне речення

«Генеральний секретар, система ООН у цілому дуже голосно заявляла про необхідність захисту цивільних осіб, цивільної інфраструктури і так далі в конфлікті в Україні», – додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Гутерреш, виступаючи у вівторок з промовою на відкритих дебатах у Раді Безпеки ООН щодо захисту цивільних осіб у збройних конфліктах, згадав Україну лише в контексті Чорноморської ініціативи. При цьому значну частину виступу він присвятив необхідності захисту цивільних осіб у Судані, Афганістані, Ефіопії, Сирії, а також докладно зупинився на важливості виконання чорноморської ініціативи та «меморандуму про взаєморозуміння щодо просування російських продуктів харчування та добрив на світові ринки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-