Захист цивільних у збройних конфліктах: Гутерреш у Радбезі ООН не згадав про жертви серед українців

Захист цивільних у збройних конфліктах: Гутерреш у Радбезі ООН не згадав про жертви серед українців

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, виступаючи у вівторок з промовою на відкритих дебатах у Раді Безпеки ООН щодо захисту цивільних осіб у збройних конфліктах, згадав Україну лише в контексті Чорноморської ініціативи.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, генсек значну частину виступу присвятив необхідності захисту цивільних осіб у Судані, Афганістані, Ефіопії, Сирії, а також докладно зупинився на важливості виконання чорноморської ініціативи та «меморандуму про взаєморозуміння щодо просування російських продуктів харчування та добрив на світові ринки».

«Вторгнення Росії в Україну призвело до зростання цін на продовольство, енергоносії та добрива в усьому світі, що призвело до жахливих наслідків для найбідніших верств населення світу», — сказав він, не згадавши про численні жертви серед цивільного населення та руйнування цивільної інфраструктури в України, спричинені російською війною.

Читайте також: Переговори про мир в Україні зараз неможливі — Гутерреш

Говорячи про важливу роль Міжнародного комітету Червоного Хреста для захисту цивільного населення, Гутерреш також не згадав про знищення російськими військами складів Товариства Червоного Хреста в Одеській області та численні обстріли гуманітарних конвоїв.

У вівторок, Рада Безпеки ООН, у якій у травні головує Швейцарія, проводить відкриті дебати щодо захисту цивільних осіб у збройних конфліктах.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-