На саміті G7 Зеленський зустрівся з Трюдо - про що говорили

На саміті G7 Зеленський зустрівся з Трюдо - про що говорили

Фото, відео
Укрінформ
Перебуваючи з робочим візитом у Японії на саміті «Групи семи», Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Про це повідомляє сайт глави держави, передає Укрінформ.

Лідери двох країн обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного, приділивши окрему увагу подальшій взаємодії у сфері безпеки й оборони.

«Високо ціную те, що дружня Канада є одним із лідерів підтримки України у протистоянні російській агресії. Та зараз – критичний момент для нас і для всього світу, і Україна потребує посилення допомоги», – сказав Президент.

Зеленський поінформував Трюдо про ситуацію на фронті й поділився оцінками її можливого розвитку.

Глава держави високо оцінив допомогу, яку надає Канада для розмінування територій, звільнених від російських окупантів.

«Хочу подякувати вам за практичну допомогу в розмінуванні й за оперативне опрацювання вашим урядом і канадськими виробниками наших запитів», – зазначив Президент.

Як зазначається, також ішлося про навчання українських молодших офіцерів у межах канадської тренувальної місії UNIFIER.

Було високо відзначено послідовне посилення Канадою санкційного тиску на Росію. Окрім того, Зеленський наголосив на важливості реалізації всіх пунктів української формули миру.

Читайте також: Канада запровадила нові санкції проти понад 70 осіб та організацій з Росії

Президент окремо зупинився на питанні євроатлантичної інтеграції України. Він зазначив, що на Вільнюському саміті НАТО в липні мають бути ухвалені конкретні рішення про членство нашої держави в Альянсі й дані чіткі сигнали, що Україна стане членом НАТО.

Як повідомлялося, в Японії триває 48-й саміт «Групи семи», на який прибув Володимир Зеленський. Учасники саміту розглядають шляхи забезпечення стійкості глобальної економіки, в тому числі за наслідками пандемії коронавірусу та російської агресії проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-