Вступ до ЄС: Зеленський обговорив із Мішелем виконання Україною «домашнього завдання»

Вступ до ЄС: Зеленський обговорив із Мішелем виконання Україною «домашнього завдання»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у межах робочого візиту до Японії для участі в саміті країн "Групи семи" провів зустріч із Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

"Під час зустрічі з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем у Японії обговорили перебіг реалізації рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів щодо вступу нашої країни до Європейського Союзу", - зазначив Зеленський.

Окрему увагу сторони приділили питанню експортних обмежень на українську аграрну продукцію з боку низки країн Євросоюзу та неприпустимість їх продовження після 5 червня.

"Обговорили конкретні шляхи реалізації української формули миру та консолідацію світової підтримки нашої мирної ініціативи", - наголосив Зеленський.

Відео: ОП

Також співрозмовники скоординували позиції напередодні засідання саміту "Групи семи".

Читайте також: Україна очікує, що лідери ЄС у червні визначаться з початком переговорів про вступ

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 20 травня, Президент України Володимир Зеленський прибув до Японії на саміт G7. В ході візиту глава держави провів зустрічі із Прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, Прем’єр-міністром Італійської Республіки Джорджею Мелоні та із прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-