Лубінець закликав Amnesty International не піддаватися на російські наративи

Лубінець закликав Amnesty International не піддаватися на російські наративи

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зустрівся з делегацією міжнародної організації Amnesty International і закликав їх не піддаватися на російські інформаційні наративи, інакше вони втратять свій авторитет і репутацію остаточно.

Як передає Укрінформ, про це розповів Лубінець у Телеграмі.

"Після тривалих роздумів, все ж вирішив погодитися на зустріч із Amnesty International. Насамперед особисто керівнику дослідницької роботи, заступнику Регіонального Директора Регіонального Офісу Amnesty International у Східній Європі та Центральній Азії Денису Крівошеєву, озвучив свою позицію стосовно їх «відомої» заяви, у якій вони звинуватили ЗСУ в тому, що їхня бойова тактика загрожує населенню нашої держави", - сказав він.

Лубінець нагадав, що цю "відому тезу" моментально взяла на озброєння російська пропаганда.

"Зазначив, що РФ на 100% використала той звіт у своїй пропаганді. Він став найганебнішим від початку російської агресії, яка розпочалася з 2014-го року. Такої кількості інформаційних вкидів негативного характеру, які ми отримали як держава, ще не було. Наголосив представникам делегації, що порівнявши Україну з державою-агресором, вони напряму підіграли РФ", - розповів омбудсмен.

Він зауважив, що Росія розпочала цю ганебну війну, щодня вбиваючи наших громадян, а інформація зі звіту Amnesty International була використана саме проти України та українців.

Лубінець заявив, що зовсім не здивований, що організація Amnesty International зазнала репутаційних втрат, її лави залишили авторитетні люди, а доповіді й звіти тепер - непомічені, нецікаві суспільству, неавторитетні.

За словами Омбудсмена, після всіх зібраних відгуків Amnesty International має зробити висновки і усвідомить, що між жертвою та агресором не можна ставити знак дорівнює.

"Тому закликаю їх та інші організації, які працюють в Україні висвітлювати підтверджені факти, правдиву та перевірену інформацію, і не піддаватися на російські провокації та інформаційні наративи! Адже йдеться про репутацію і довіру. І чи залишається ця довіра з боку українського суспільства до колись авторитетної правозахисної міжнародної організації, питання риторичне", - підкреслив він.

Лубінець також запевнив, що офіс Уповноваженого завжди відкритий та готовий надати перевірену та підтверджену інформацію, якою володіє, а про Україну необхідно говорити тільки правду.

Читайте також: NYT: Незалежні експерти розкритикували скандальний звіт Amnesty щодо українських військових

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2022 року Amnesty International опинилася під вогнем критики не лише представників української влади, а й міжнародних експертів після оприлюднення доповіді, що українські військові нібито незаконно завдають «шкоди мирним жителям», базуючись поблизу населених пунктів.

Російська пропаганда негайно використала цю доповідь для звинувачень на адресу Києва.

Незалежні від Amnesty International критики вказували, що дослідження ігнорує реалії воєнного часу і морально ставить знак рівності між агресором та жертвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-