Зеленський запросив Лігу арабських держав долучитися до української формули миру

Зеленський запросив Лігу арабських держав долучитися до української формули миру

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав членів Ліги арабських держав долучитися до імплементації української формули миру.

Про це глава Української держави заявив на саміті Ліги арабських держав у Джедді, Саудівська Аравія, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кожній поважній делегації передали документ їхньою мовою з 10 пунктами формули миру. Будь ласка, ви можете обрати пункт, який вам здається найбільш підходящим, і я буду вдячним, якщо кожен із вас обере напрямок для порятунку людей з російського полону. Тож я запрошую всіх вас, хто поважає мир, долучитися до імплементації Формули миру і таким чином зменшити ворожнечу, страждання і зло», - сказав Президент України.

Він зауважив, що його головний заклик на саміті: захистити наш народ, включно з мусульманською спільнотою України. Зеленський нагадав, що Крим був першим, що постраждав від російської окупації, і ті, хто досі піддаються репресіям в тимчасово окупованому Криму, є мусульманами.

«Подивіться, скільки страждань принесли довготривалі війни Лівії, Сирії, Ємені; скільки життів загубили роки битв у Судані і Сомалі, Іраку й Афганістані. Кожен, хто примножує страждання новою агресією, сіє ворожнечу і прагне повернути старі часи загарбницьких імперії, котрі не рахуються з волею незалежних націй. Хто йде проти світу, буде проклятий народом», - звернувся Зеленський до лідерів арабських країн.

Читайте також: Зеленський зустрівся зі Спадкоємним принцем Саудівської Аравії

Крім того, український лідер подякував країнам за підтримку міжнародних позицій України і Статуту ООН та наголосив на можливості розширити позитивний досвід із Саудівською Аравію зі звільнення людей із російського полону. Також Президент відзначив, що Україні разом з арабськими країнами вдалося забезпечити харчову безпеку.

Як повідомляв Укрінформ, у пʼятницю Президент Володимир Зеленський розпочав візит до Саудівської Аравії, де порушуватиме питання повернення з російського полону українців, Формулу миру, питання енергетичної безпеки та захисту мусульманської спільноти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-