Зеленський зустрівся зі Спадкоємним принцем Саудівської Аравії

Зеленський зустрівся зі Спадкоємним принцем Саудівської Аравії

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів зустріч зі Спадкоємним принцем, Прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

Під час зустрічі було детально обговорено актуальні двосторонні відносини та питання глобального характеру, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Зеленський поінформував співрозмовника про безпекову ситуацію в Україні та протидію російському агресору.

Він також розповів про головні елементи української мирної ініціативи – формули миру, яка має на меті зупинення війни та відновлення миру.

Глава держави відзначив успішну участь Саудівської Аравії у поверненні з російського полону 10 іноземних військовополонених і висловив зацікавленість у продовженні спільних зусиль заради звільнення бранців.

Читайте також: У РНБО заявили, що Зеленський візьме участь у саміті G7 онлайн

Президент подякував Спадкоємному принцу Саудівської Аравії за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України та принципову позицію в межах міжнародних організацій, а також за запрошення взяти участь у саміті Ліги арабських держав як почесний гість.

За даними ОП, Спадкоємний принц Саудівської Аравії підтвердив зацікавленість в інвестиціях в Україну та відновленні нашої держави.

Зеленський запросив Мухаммада бін Салмана аль Сауда відвідати Україну з візитом.

Як повідомлялося, Президент Волоидмир Зеленський 19 травня перебуває з візитом у Саудівській Аравії, де планує обговорити питання повернення з російського полону українців, формулу миру, питання енергетичної безпеки та захисту мусульманської спільноти України.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-