Двопартійна підтримка України у США є дуже сильною – Держдеп

Двопартійна підтримка України у США є дуже сильною – Держдеп

Укрінформ
Двопартійна підтримка України у США в контексті протидії російській агресії дуже сильна, тому є усе необхідне для затвердження нових пакетів допомоги для Києва.

Про це в інтерв’ю Укрінформу після візиту в Україну сказав заступник держсекретаря США з управління та ресурсів Річард Верма.

Як зазначив американський топдипломат, Вашингтон вже надав Києву допомоги на понад 60 млрд доларів, що включає гуманітарну допомогу, пряму державну підтримку для бюджетних цілей і військову допомогу. 

“Отже, ми продовжуємо реалізацію цих пакетів допомоги. І, звісно, завдяки нашій співпраці з Конгресом ми подали свої пропозиції на цей фінансовий рік. Конгрес зараз їх розглядає, ми це робимо разом із ним. Утім, хочу також наголосити, що двопартійна підтримка народу України проти несправедливих і незаконних дій Росії є дуже сильною. Тому я впевнений, що ми маємо необхідну підтримку (у Конгресі – ред.)”, - наголосив Верма.

Він підкреслив, що союзники США також дуже рішуче налаштовані, зокрема Польща, щодо надання значної допомоги Україні. 

Свій нещодавній візит в Україну заступник держсекретаря США назвав “дуже добрим”.

Читайте також: США застосують кожний дипломатичний інструмент, аби Росія відповіла за злочини - Держдеп

“Як заступник держсекретаря США з управління та ресурсів, я був зобов’язаний переконатися, що наша команда – посольство США (в Україні - ред.) та інші, хто співпрацює з американським урядом, – мають ресурси та підтримку, які їм потрібні, і що ми робимо все для допомоги українському уряду в цей дуже важливий час. Ми маємо бути впевненими, що Україна здатна захистити себе та протистояти незаконному вторгненню Росії”, - підкреслив американський дипломат.

Верма зауважив, що лише нещодавно став заступником держсекретаря США (призначений 5 квітня цього року – ред.), і це його перша міжнародна поїздка на цій посаді.

“Я поїхав саме сюди, щоб показати важливість і рішучість американського уряду та американського народу в підтримці України”, - наголосив топдипломат США.

Як повідомлялося, у Києві Верма зустрівся, зокрема, з віцепрем’єром з відновлення – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим та міністром фінансів Сергієм Марченком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-