В Україну приїхав заступник Блінкена і зустрівся з міністрами й дипломатами

В Україну приїхав заступник Блінкена і зустрівся з міністрами й дипломатами

Фото
Укрінформ
Заступник держсекретаря США з питань менеджменту і ресурсів Річард Верма відвідав Україну, де зустрівся з представниками української влади.

У відеозверненні американський урядовець запевнив, що Вашингтон разом із союзниками продовжуватиме надавати Україні необхідну підтримку для захисту своєї незалежності, передає Укрінформ.

Як повідомив Верма у Твіттері, метою його візиту була оцінка того “як американська підтримка допомагає Україні захищатися від російської агресії”.

“Ми будемо разом з Україною так довго, як це потрібно”,- запевнив Верма.

Заступник держсекретаря США повідомив, що крім зустрічі з персоналом американського посольства у Києві, він, зокрема, провів зустріч з міністром фінансів України Сергієм Марченком.

“Ми мали продуктивну зустріч про подальшу підтримку України для захисту її територіальної цілісності”, - наголосив Верма.

Крім того, він провів зустріч з віцепрем’єром з відновлення – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим. За його словами, проведено плідну дискусію про “майбутнє відновлення України й американські інвестиції в український енергетичний сектор”.

У відеозверненні з-під Михайлівського Золотоверхого собору в Києві американський топ-дипломат підкреслив, що тривала підтримка України означає надання Києву безпекової, економічної та гуманітарної допомоги.

Читайте також: Україна та США обговорили план відновлення і захисту енергетики до наступної зими

“Це також означає продовження роботи з нашими партнерами і союзниками щодо надання Україні інструментів для захисту суверенітету, боротьби за незалежність, демократичне і процвітаюче майбутнє", - наголосив Верма.

Як повідомлялося, Верма був призначений заступником держсекретаря США з питань менеджменту і ресурсів у квітні цього року. Це його перший закордонний візит на цій посаді. Крім України, він відвідав Польщу, а в четвер перебуває з візитом у Молдові.

Фото: Річард Верма/Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-