МЗС Китаю: Україна не повинна стати кордоном у великому силовому протистоянні в Європі

МЗС Китаю: Україна не повинна стати кордоном у великому силовому протистоянні в Європі

Укрінформ
Китай вважає, що Україна не повинна стати кордоном у великому силовому протистоянні в Європі, а тривалий мир на континенті можливо побудувати лише шляхом діалогу між європейськими державами та поваги до інтересів одна одної.

Про це під час брифінгу заявив речник МЗС КНР Ван Веньбінь, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Позиція Китаю щодо українського питання є послідовною і чіткою. Україна не повинна стати кордоном у великому силовому протистоянні», - сказав Ван, коментуючи слова колишнього держсекретаря США Генрі Кіссінджер в інтерв’ю Economist, що Україна повинна набути членство в НАТО і це відповідатиме інтересам як Києва, так і Москви.

Дипломат додав, що за нинішніх обставин «усі сторони повинні зберігати спокій, проявляти стриманість і уникати будь-яких дій, які можуть посилити чи ускладнити кризу».

«Необхідно будувати збалансовану, ефективну та довговічну архітектуру європейської безпеки шляхом діалогу й консультацій і пошуку рішення, яке справді сприятиме тривалому миру та безпеці в Європі», - сказав він, додавши, що посилення й розширення військових союзів не є ефективним способом забезпечення безпеки регіону.

«Ми сподіваємося, що всі сторони прагнутимуть досягти спільної, всеосяжної та стійкої безпеки і побудують збалансовану, ефективну та довговічну її архітектуру… на основі поваги до законних інтересів безпеки одна одної, щоб реалізувати довготривалий мир у Європі», - сказав речник.

Читайте також: У МЗС Китаю розкрили деталі візиту спецпредставника в Україну

Як повідомляв Укрінформ, в Офісі президента відбувся брифінг щодо поточної безпекової ситуації в країні для китайської урядової делегації на чолі зі спеціальним представником уряду КНР у справах Євразії Лі Хуеєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-