Євросоюз призначив нового голову цивільної Дорадчої Місії ЄС в Україні

Євросоюз призначив нового голову цивільної Дорадчої Місії ЄС в Україні

Укрінформ
Політичний та безпековий комітет ЄС у вівторок затвердив призначення нового голови цивільної Дорадчої Місії ЄС в Україні (EUAM Ukraine), - данського дипломата Рольфа Холмбо, який наразі виконує обов’язки посла Данії в Малі.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС призначила сьогодні нових голів двох цивільних місій ЄС: Місії ЄС із розбудови спроможностей в Нігері та Дорадчої місії ЄС у реформах сектору цивільної безпеки України… В тому, що стосується EUAM Ukraine, Рада ЄС призначила керівника Місії з 1 червня 2023 року до 31 травня 2024 року. Рольф Холмбо, який зараз служить послом Данії у Малі, після проходження призначень у Пакистані, Лівані та у Сирії», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у біографічній довідці, Рольф Холмбо був на посаді посла Данії в Малі з 2020 року, у період 2017-2020 років обіймав посаду посла в Пакистані. З 2015 по 2017 рокі був дослідником Канадського інституту глобальних справ в Оттаві. До цього служив послом Данії в Лівані та в Сирії. Перед цим працював в МЗС Данії, зокрема, був долучений до програм стабілізації та розвитку вразливих країн, включаючи Афганістан. У 2005-2009 роках Рольф Холмбо був представником Данії у Палестині. З 1992 по 2005 роки в рамках Данського МЗС він відповідав за програми сусідства, включаючи проекти в росії, в Україні, у регіонах Кавказу та на Балкан. Як офіцер резерву, Рольф Холмбо брав участь у військових місіях Данії за кордонами країни.

Як нагадується у повідомленні, Місія EUAM Ukraine є невиконавчою цивільною місією ЄС, що була започаткована 22 липня 2014 року для дорадчої допомоги органам державної безпеки, поліції, та інших правоохоронних органів, у тому числі, в питаннях боротьби з корупцією та у дотриманні прав людини та у зміцнення верховенства права.

Читайте також: Солідарність у підтримці України гуртує ЄС та сприяє його розширенню - Боррель

З початку злочинної агресії Росії проти України, Місія ЄС змістила акцент уваги на допомогу Україні у питаннях організації кордонів, включаючи діяльність «коридорів солідарності» між Україною і ЄС. Місія надавала допомогу у розслідуванні міжнародних злочинів, що були скоєні в Україні російськими загарбниками, та була причетною до збору доказів для судового переслідування російських злочинців у майбутньому.

Поточний мандат місії є чинним до 31 травня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-