Президент ПАР анонсував «миротворчу місію», щоб припинити війну рф з Україною

Президент ПАР анонсував «миротворчу місію», щоб припинити війну рф з Україною

Укрінформ
Африканські країни запропонують мирну ініціативу для завершення війни росії проти України.

Про це заявив у вівторок президент Південно-Африканської Республіки (ПАР) Сиріл Рамафоса, передає Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

«Ця миротворча місія сприятиме різноманітним іншим місіям, щоб припинити цей конфлікт (війну росії проти України – ред.)», – заявив Рамафоса.

Делегація глав африканських держав планує відвідати москву та Київ з метою презентації плану, повідомив Рамафоса.

Читайте також: Зеленський обговорив із президентом ПАР українську формулу миру

Вперше про те, що уряд ПАР попросили «зіграти посередницьку роль» у війні між росією та Україною, Рамафоса повідомив у березні минулого року. Він не сказав, хто звернувся із таким запитом, зазначивши, що в основі цього підходу лежать його відносини з росією у межах БРІКС.

12 травня Рамафоса провів переговори з володимиром путіним, а наступного дня поспілкувався із Президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: У ПАР заперечили намір вийти з Міжнародного кримінального суду

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня Володимир Зеленський закликав Президента Південно-Африканської Республіки Матамелу Сиріла Рамафосу підтримати українську Формулу миру й долучитися до її реалізації.

У серпні цього року в Південно-Африканській Республіці в місті Йоганнесбург має відбутися Саміт БРІКС, у якому візьмуть участь країни-учасниці: Бразилія, росія, Індія, Китай та ПАР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-