Голосував за визнання «л/днр»: депутата держдуми засудили до 15 років

Голосував за визнання «л/днр»: депутата держдуми засудили до 15 років

Укрінформ
Суд призначив 15 років позбавлення волі для депутата держдуми російської федерації Антона Ткачова, який голосував за визнання так званих «л/днр».

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

«Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини депутата російської держдуми Антона Ткачова, який сприяв розв’язанню повномасштабної війни проти України. Посадовець позиціонує себе як «нове обличчя» кремлівського режиму і повністю підтримує агресивну політику вищого військово-політичного керівництва рф. За це його призначили до комітету російської держдуми з питань інформаційної політики», - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, 15 лютого 2022 року він підтримав постанову щодо звернення до президента рф з проханням визнати «незалежність» тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

А вже 22 лютого депутат проголосував за ратифікацію «договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу» між країною-агресором і терористичними організаціями «л/днр».

В подальшому ці рішення кремль використав як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Тим самим посадовець сприяв реалізації злочинного плану москви щодо захоплення України.

Як у Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора, за публічного обвинувачення Івано-Франківської обласної прокуратури депутата визнано винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України).

Вироком суду йому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оскільки засуджений наразі перебуває на території рф, то початок строку відбування покарання визначено з дня його фактичного затримання.

Читайте також: держдума рф запровадила електронні повістки та частково закрила кордон

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України завершила досудове розслідування стосовно ще 59 депутатів державної думи російської федераціїї, які сприяли розв’язанню проти України повномасштабної війни, обвинувальні акти передані до суду. Їм загрожує до 15 років за ґратами або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-