Зараз уже немає скептиків щодо вступу України в НАТО – депутат

Зараз уже немає скептиків щодо вступу України в НАТО – депутат

Укрінформ
Зараз уже немає скептиків щодо вступу України до Північноатлантичного Альянсу.

Таке переконання заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова української делегації в Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв висловив в інтерв’ю Укрінформу.

«Позиції наших партнерів суттєво змінилися після 24 лютого 2022 року», - сказав він.

Чернєв зазначив, що до повномасштабного вторгнення російської федерації частина світової спільноти підтримувала євроатлантичні прагнення України, а частина була налаштована скептично.

«Зараз я не можу сказати, що залишилися скептики щодо вступу України в НАТО», - додав народний депутат.

Він підкреслив, що одна з головних перепон на шляху інтеграції України в НАТО – це відсутність консенсусного політичного рішення. Країни-члени мають різне бачення щодо термінів та процедури вступу Української держави до Альянсу. За його словами, країни Балтії, Польща, Чехія хочуть бачити Україну в НАТО вже зараз. Водночас деякі країни Центральної Європи вважають, що спочатку має закінчитися війна.

«Як на мене, зараз уже питання не в тому, чи буде Україна в НАТО, а коли і як буде. У цьому позиції деяких країн різняться. Однак ніхто не сумнівається, що Україна посилить НАТО та стане кордоном між західним і варварським світами», - наголосив він.

Читайте також: НАТО на саміті у Вільнюсі має надати Україні гарантії безпеки – Расмуссен

Як повідомлялося, до першої десятки країн, які офіційно підтримали членство України в НАТО, увійшли Естонія, Чехія, Бельгія, Чорногорія, Литва, Польща, Італія, Латвія, Ісландія та Словенія. Усі вони підписали відповідні декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-