Україна за критеріями і стандартами армії переважає більшість країн НАТО – депутат

Україна за критеріями і стандартами армії переважає більшість країн НАТО – депутат

Укрінформ
Нині Україна за критеріями та стандартами армії переважає більшість країн-членів Північноатлантичного альянсу.

Таку думку заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова української делегації в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв висловив в інтерв’ю Укрінформу.

«Одна з найновіших складових Збройних сил України – Сили спеціальних операцій – повністю побудовані за принципами і стандартами НАТО. Інші роди військ частково відповідають цим стандартам», – розповів він у контексті розмови про адаптацію ЗСУ до стандартів Північноатлантичного альянсу.

Чернєв уточнив, що в українській армії вже імплементовані стандарти НАТО, які пов’язані з військовими званнями, обміном даними, озброєнням, розподілом повноважень між Міністерством оборони та Генеральним штабом Збройних сил України.

Зараз, як додав депутат, ЗСУ переходять на стандарти НАТО в тренуванні військових. “Вони тренуються батальйонами, а іноді цілими бригадами, за кордоном: у Польщі, Великій Британії, США, Канаді, інших країнах", - зазначив Чернєв.

Читайте також: У комюніке вільнюського саміту Україна хоче побачити запевнення щодо вступу в НАТО — депутат

Окрім того, він наголосив, що українська армія досить швидкими темпами переходить на озброєння західного зразка, що відповідає стандартам Альянсу.

"Я вважаю, що наразі Україна за критеріями та стандартами армії переважає більшість країн Альянсу", - підкреслив Чернєв.

Як повідомлялося, 30 вересня 2022 року Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-