Зеленський вважає, що Україні немає сенсу вести переговори з колективом під назвою «путін»

Зеленський вважає, що Україні немає сенсу вести переговори з колективом під назвою «путін»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що з російським президентом володимиром путіним та його оточенням неможливо домовитися, тому немає сенсу вести переговори з ними.

Про це він сказав в інтерв'ю The Washington Post.

«Дивіться, ми мали справу з різними путіними. Це зовсім інший набір рис у різні періоди. путін не один, у путіна є оточення. Вони прийняли відповідні рішення. У 2019 році їх колективний організм — кремль на чолі з путіним — сказав, що "так, можливо, ми знайдемо дипломатичне рішення". Я цього дуже хотів. У 2020 чи 2021 році весь цей колективний розум ще щось вигадував у своїх головах, але не пішов з нами на діалог і не зробив усе те, про що ми з ними домовилися у 2019 році», — сказав Зеленський.

За його словами, не можна сказати, що путін сам почав повномасштабну війну проти України, його оточення так само несе відповідальність за це.

«Вони (оточення путіна – ред.) несуть за це велику колективну відповідальність. І тому я просто не готовий з ним говорити. Я не готовий говорити з цим колективом. Не тому, що хтось упертий, а тому, що вони обрали шлях знищення України — повномасштабну війну. Тому ми не можемо нікого звільнити від відповідальності. Є колектив, і він відповідальний за загарбницьку війну — повномасштабну, добре продуману війну з бажанням знищити все живе», — зазначив Зеленський.

Він наголосив, що путін і його оточення запевняли не тільки Україну, а й усіх лідерів, що вторгнення не буде.

Читайте також: Якщо путін застосує ядерну зброю, наступного дня його не буде - Зеленський

«Вони обіцяли — і не тільки Україні, а всім лідерам — що не вторгнуться. Тобто ми маємо справу з людьми, з якими, з одного боку, неможливо домовитися, тому, що вони не будуть домовленості виконувати. Немає сенсу. А з іншого боку, ці ж люди є вбивцями й терористами, тому не можна просто піддаватися їхнім вимогам. Так було на початку війни, коли нам ставили ультиматуми. Це все. Я вважаю, що Україні немає сенсу вести переговори з цим колективом під назвою "путін"», — сказав Президент.

Як повідомлялося, днями Володимир Зеленський наголошував, що для настання справедливого миру в Україні потрібно розробити план дій, однак без участі росії.

Фото: Ed Ram for The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-