Зеленський: Посередництва з путіним не може бути, він убивця

Зеленський: Посередництва з путіним не може бути, він убивця

Укрінформ
Володимир Зеленський наголошує, що для настання справедливого миру в Україні потрібно розробити план дій, однак без участі росії.

Про це Президент України сказав в інтерв’ю італійським ЗМІ, що транслювалося наживо на Ютуб-каналі Офісу глави держави, повідомляє Укрінформ.

«Нам не потрібні посередники між Україною і агресором, який захопив наші території. Ми повинні розробити план дій щодо миру, справедливого миру в Україні», - зазначив Президент.

Він розповів, що саме до процесу розроблення плану Україна запрошує долучитися і Папу Римського в тому числі.

«Моє враження, що спочатку треба все розробити, не блокувати, не запрошувати росію, яка заблокує», - пояснив він.

Читайте також: Зеленський: росія не хоче миру, усі мають це усвідомити

Зеленський нагадав, що Україна вже знає наслідки «посередництва» з путіним у Нормандському форматі, коли технічний рівень відбувався на Мінській платформі і коли одночасно росіяни на тимчасово окупованих територіях провели паспортизацію, заборонили українську мову, освіту та українську церкву.

«Посередництва з путіним - він убивця - не може бути», - наголосив Президент.

На запитання про готовність говорити з очільником держави-агресора, глава держави відповів: «Ні, немає про що».

Водночас Зеленський висловив переконання, що тепер росія стала слабшою, і путін може «зробити якийсь дипломатичний крок», але через рік агресор знову «прийде навалою вбивати нас».

Читайте також: Зеленський про контрнаступ: Ви точно побачите, а росія – відчує

«Вихід точно є. У нас будуть контрнаступальні дії і ми будемо відштовхувати (рф – ред.) назад, це точно відбудеться. Підтримка його (путіна – ред.) в суспільстві зменшуватиметься, у нього будуть внутрішні питання і він їх буде вирішувати, знаходитиме ті чи інші кроки, я в цьому впевнений. У нас мотивація буде тільки збільшуватися. Паралельно ми організуємо саміт по нашій Формулі миру, залучимо максимальну кількість людей, фахівців і країн і розробимо план, який буде зрозуміло, як впроваджувати. Частина пунктів буде впроваджуватися без представників росії, а для частини знадобляться потім якісь представники», - розповів Зеленський.

Також він висловив переконання, що коли Україна вийде на адміністративні кордони Криму, підтримка путіна всередині росії зменшиться і «його внутрішнє коло, бізнес тиснутимуть на нього, щоб знайти вихід. І їм доведеться знаходити його».

«Недовго залишилось», - пообіцяв Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 13 травня перебуває з візитом в Італії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-