Зеленський запросив італійських політиків і громадських діячів відвідати Україну

Зеленський запросив італійських політиків і громадських діячів відвідати Україну

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запросив політичних лідерів та громадських діячів Італії відвідати Україну і власними очима побачити наслідки російської агресії.

Про це він сказав під час спільної з Головою Ради міністрів Італійської Республіки Джорджею Мелоні пресконференції в Римі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу запросити зараз усіх політичних лідерів Італії, усіх ваших громадських діячів відвідати нашу країну, поспілкуватися особисто з людьми, звичайними людьми. Мені здається, якщо ви побачите на власні очі, що відбувається і що там наробила одна людина - путін, усі нарешті зрозуміють, чому ми так протистоїмо злу. Ми просто боремось за життя», - сказав Зеленський.

Читайте також: Італія робить ставку на перемогу України - Мелоні

Він подякував Мелоні за її нещодавній візит до Києва, наголосивши, що це був «дуже важливий сигнал», та нагадав, що експрем’єр-міністр Італії Маріо Драгі також був в Україні і бачив руйнівні наслідки цієї кривавої війни.

Президент від імені українців висловив вдячність італійцям за підтримку України, підкресливши, що Україна прагне миру.

«Можливо, хтось, хто не бачив, що таке агресія росії, думає, нібито може бути все одно, чим усе це закінчиться, хто переможе. Але це питання про те, коли нарешті російські бомби припинять знищувати українські села і кожна українська родина буде впевненою, що її дім або квартиру не розіб’є та чи інша ракета, не розіб’є далекобійна артилерія», - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський обговорив із Президентом Італії підтримку України й тиск на росію

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у суботу перебуває з першим після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну візитом в Італії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-