Корнієнко в Естонії обговорив необхідність чіткого алгоритму руху України в НАТО

Корнієнко в Естонії обговорив необхідність чіткого алгоритму руху України в НАТО

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко зустрівся з Другим віцеспікером Рійгікогу (Парламенту) Естонії Юрі Ратасом.

Співрозмовники обговорили українські прагнення вступу в НАТО, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ВР.

За словами Корнієнка, прийняття заяви про підтримку вступу України до НАТО є надзвичайно важливим для нас напередодні саміту НАТО у Вільнюсі.

«Нашим спільним завданням має стати ухвалення союзниками на Вільнюському саміті рішення щодо України — нам потрібен чіткий алгоритм руху до Організації Північноатлантичного договору», — зауважив перший віцеспікер.

Водночас він зазначив, що Естонія є справжнім лідером за загальним обсягом військової допомоги Україні на душу населення.

Корнієнко також проінформував естонського колегу про актуальну ситуацію в Україні та нещодавні ракетні атаки по українських містах. Він акцентував, що російська федерація має бути притягнута до відповідальності.

«Говоримо про створення спеціального трибуналу для розслідування злочинів збройної агресії держави-терориста на території нашої країни», - підкреслив український парламентарій.

Читайте також: Без відповідальності рф за скоєні злочини сталого миру не буде — прем’єрка Естонії

Водночас Корнієнко висловив вдячність Естонії за всебічну підтримку та суттєву допомогу на шляху до перемоги.

Як повідомлялося, 13-14 травня Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко перебуває з робочим візитом в Естонській Республіці.

10-12 травня він здійснив візит до Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-