Україна виконала частину рекомендацій ЄС: Маасікас привітав план реформи органів правопорядку

Україна виконала частину рекомендацій ЄС: Маасікас привітав план реформи органів правопорядку

Укрінформ
Посол Євросоюзу в Україні Матті Маасікас привітав затвердження Президентом Володимиром Зеленським комплексного стратегічного плану реформування органів правопорядку, що є однією з умов початку переговорів про вступ України до ЄС.

Про це дипломат повідомив у Твіттері, передає Укрінформ. 

"Грунтовний план для правоохоронних органів підписаний Президентом Зеленським. Частина рекомендацій ЄС виконана», - зазначив Маасікас.

У Консультативній місії ЄС в Україні своєю чергою відзначили, що Комплексний стратегічний план реформування органів правопорядку як частини сектору безпеки і оборони України відображає ключові поради, надані КМЄС в Україні згідно з рекомендаціями Європейської Комісії. 

Читайте також: Виконання Україною рекомендацій щодо вступу до ЄС: єврокомісар назвав проблемні сфери

«Цей План є прискорювачем для реформування сектору цивільної безпеки України та є важливим кроком у процесі інтеграції України в ЄС. Місія надаватиме подальшу підтримку щодо реалізації цієї стратегії, включно з розробкою наступного плану дій», - запевнили у Консультативній місії ЄС в Україні.

Як повідомлялося, Президент України підписав Комплексний стратегічний план реформування органів правопорядку.

Це основний документ щодо реформування та розвитку цієї сфери, розроблений на виконання семи рекомендацій Європейської Комісії, які Україна отримала разом зі статусом країни-кандидата на членство в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-