У МЗС України назвали останні кроки росії щодо Грузії «угодою з дияволом»

У МЗС України назвали останні кроки росії щодо Грузії «угодою з дияволом»

Укрінформ
Україна розглядає рішення володимира путіна скасувати російські візи для грузинських громадян та відновити авіасполучення як політичну компенсацію за відмову грузинської влади накласти санкції на рф та вповільнення євроінтеграції.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка, оприлюдненому у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Ніколенко зауважив, що "росія пропонує Грузії укласти угоду з дияволом, а в угоді з дияволом, як відомо, перемагає диявол".

«Розглядаємо рішення володимира путіна скасувати російські візи для грузинських громадян та відновити авіасполучення як політичну компенсацію за відмову чинної грузинської влади накласти санкції на росію, запроваджені через її напад на Україну, а також уповільнення європейської інтеграції», - заявив речник МЗС.

Він зазначив, що курс Тбілісі на нормалізацію відносин із москвою відбувається на тлі російської окупації 20% грузинської території, повзучої «бордеризації», викрадення грузинських громадян, грубого порушення прав і свобод людини на окупованих територіях та заповнення Грузії російськими громадянами.

Читайте також: ЄС заохочує Грузію приєднатися до санкцій проти росії в авіаційній галузі

«кремль отримує поступки без понесення відповідальності за те горе, яке він заподіяв грузинському народу», - констатував Ніколенко.

Речник МЗС нагадав, що у 2008 році російські літаки вже прилітали в Грузію, щоб бомбити мирне населення.

«Зараз вони планують бомбити європейське майбутнє грузинів. росія не зацікавлена в просуванні Грузії в ЄС та НАТО, її процвітанні та розвитку. Мета москви — створити умови, за якими прогрес буде неможливим», - застеріг Ніколенко.

Речник МЗС привернув увагу до того, що політика зближення із агресором очікувано не знаходить підтримки серед частини грузинських політиків та населення, і висловив підтримку грузинам у їхньому законному прагненні розбудувати процвітаючу європейську державу в її міжнародно визнаних кордонах.

«Закликаємо грузинський уряд синхронізувати політику щодо росії із політикою ЄС, а також утриматися від дій, які відкидають подальший європейський рух Грузії», - резюмував він.

Читайте також: Штати пригрозили Грузії санкціями у разі відновлення прямого авіасполучення з рф

Як повідомлялося, президент рф володимир путін підписав укази про скасування візового режиму для громадян Грузії та пряме авіасполучення з цією країною.

Представники офіційного Тбілісі привітали рішення москви і пояснили це інтересами тих громадян Грузії, які проживають на території росії і в яких виникали труднощі з приїздом на батьківщину.

Біля будівлі грузинського МЗС у середу ввечері відбулась акція протесту через реакцію грузинської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-