Україна має унікальну пропозицію для держав Латинської Америки – Кулеба

Україна має унікальну пропозицію для держав Латинської Америки – Кулеба

Укрінформ
Україна має унікальну комплексну пропозицію для держав Латинської Америки, яка складається з чотирьох основних елементів.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у колонці для РБК-Україна «Латинська Америка як ключ до зміцнення позицій України», передає Укрінформ.

Глава української дипломатії зазначив, що Латинська Америка є одним з найбільш перспективних регіонів Глобального Півдня, зростаючою економічною та політичною потугою і простором динамічного розвитку.

«Найвпливовіші міжнародні гравці вже йдуть туди, щоб збільшувати присутність та посилювати економічну співпрацю… Україна має унікальну та комплексну пропозицію для держав Латинської Америки з чотирьох основних елементів», - зазначив Кулеба.

За його словами, це, зокрема, продовольство. Як зауважив очільник МЗС, попри те що більшість латиноамериканських країн є агропромисловими, всі вони потребують продовольства і поки що не захищені від продовольчої кризи.

Ще один елемент - високоосвічені кадри. У цьому контексті Кулеба нагадав, що за останні 10-15 років Україна готувала для латиноамериканських країн по 600-700 кваліфікованих фахівців щорічно. «Важливо поновити та посилити цей вектор роботи. Українські професіонали у світі — це наша інтелектуальна додана вартість, яка зміцнює співпрацю та авторитет України на міжнародній арені», - акцентував міністр.

Третя складова комплексної пропозиції - українське технологічне обладнання для стрімкого розвитку латиноамериканських індустрій. «Всі континентальні та окремі острівні країни Латинської Америки мають розвинену гірничодобувну галузь, яка потребує обладнання та устаткування. Ми завжди були одними з традиційних постачальників енергетичного обладнання для ГЕС і ТЕС: турбін, трансформаторів, генераторів», - зазначив очільник МЗС.

Читайте також: Зеленський запросив Мексику долучитися до реалізації української формули миру

І по-четверте, більшість країн Латинської Америки цікавить український досвід та досягнення світового рівня у цифровізації, кібербезпеці, IT та у креативних індустріях, зазначив Кулеба.

Він також наголосив, що Україна експортує не лише товари і технології. «Ми експортуємо безпеку, впевненість, прогнозованість, максимальну прозорість та довіру, а також привабливу візію нового світопорядку, яку українці захищають зі зброєю в руках», - наголосив глава української дипломатії.

Читайте також: Президент: Маємо позбавити рашизм навіть надії на підтримку у Латинській Америці

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 9 травня вирушив до Гватемали, де візьме участь у Раді міністрів Асоціації Карибських держав та здійснить перший двосторонній візит очільника МЗС України до цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-