Сунак назвав путіна єдиним відповідальним за вторгнення в Україну

Сунак назвав путіна єдиним відповідальним за вторгнення в Україну

Укрінформ
Прем`єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак вважає, що лише одна людина відповідальна за незаконне та неспровоковане вторгнення в Україну – президент росії володимир путін.

Заява Сунака пролунала на тлі заяв путіна 9 травня на так званому параді в москві, передає Укрінформ з посиланням на The Telegraph.

«Є лише одна людина, яка несе відповідальність за незаконне і неспровоковане вторгнення в Україну, і це президент путін. Злочини, які вчиняються, жахливі. Страждання, яких зазнає український народ, є жахливими», - сказав Сунак.

Він також наполіг на продовженні підтримки України.

«Тому правильно, що ми залишаємося непохитними у підтримці народу України в цій агресії. Це те, що я і Сполучене Королівство продовжуватимемо робити», – запевнив Сунак.

Як повідомляв Укрінформ, редактор з міжнародних справ Sky News Домінік Вагорн вважає, що промова російського лідера володимира путіна - "гротескне збочення" та "спотворення історії".

Читайте також: Шольц - про парад у росії: Ця демонстрація сили нас не залякає

Військовий парад 9 травня на красній площі у москві, був коротшим, ніж зазвичай, на ньому не було сучасної бронетанкової техніки, проїхав лише музейний Т-34. На парад кремлю вдалося зібрати лідерів шістьох держав – Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Узбекистану, Таджикистану, Туркменістану, також прибув самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-