Шольц - про парад у росії:  Ця демонстрація сили нас не залякає

Шольц - про парад у росії: Ця демонстрація сили нас не залякає

Укрінформ
Попри ревізіоністські намагання росії, спроби повернути історію назад, їй не вдасться цього зробити, не вдасться залякати Європу, як і не вдасться зруйнувати найбільший мирний проєкт на континенті.

Про це канцлер ФРН Олаф Шольц заявив під час виступу в Європейському парламенті в День Європи, 9 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Меседж цього 9 травня - не той, який лунає сьогодні з москви. Наш меседж: минуле не буде тріумфувати над майбутнім. А майбутнє, наше майбутнє – це Європейський Союз!», - підкреслив Шольц.

Він зазначив, що ЄС, об’єднаний у своєму різноманітті, є найкращою гарантією того, що минуле, коли вирішальним було право сильного, не повернеться назад.

Шольц зауважив, що за 2200 кілометрів на схід від Брюсселя, у москві, путін організував парад своїх солдатів, танків і ракет, але "ця демонстрація сили нас не залякає". "Ми непохитні і підтримуватимемо Україну так довго, як це буде потрібно», - запевнив німецький канцлер.

Майбутнє, за його словами, не належить тим, хто ностальгує. І понад усе воно не належить ревізіоністам, які мріють про національну славу та імперську велич. Українці платять своїми життями за ці мрії свого могутнього сусіда, зазначив глава уряду ФРН.

Читайте також: Посол України в ФРН привітав мешканців контитенту з Днем Європи

9 травня, День Європи, Шольц назвав єдиною правильною відповіддю, що була після поразки німецького націоналізму, який розв’язав руйнівну світову війну. Мир став реальністю, але сьогодні, коли війна між сусідами здавалася неможливою, не всі країни континенту можуть жити в мирі: українці щодня захищають свободу, незалежність, демократію, суверенітет проти брутальної армії російського агресора, сказав політик.

Перше святкування Дня Європи відбулося у 1964 році. Україна 9 травня вперше відзначає День Європи, встановлений відповідно до указу Президента Володимира Зеленського, разом із країнами Європейського Союзу.

Фото: bundeskanzler.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-