Україні варто вивчити досвід Ізраїлю у побудові сильної держави під час війни - Кондратюк

Україні варто вивчити досвід Ізраїлю у побудові сильної держави під час війни - Кондратюк

Укрінформ
Україні варто взяти до уваги досвід Ізраїлю у побудові сильної держави під час війни.

Таку думку заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк висловила в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Ми всі віримо у перемогу, але повинні переналаштовуватися та розуміти, що, напевно, це таке у нас буде життя у подальшому, як живе Ізраїль. Тобто у системі безпеки й постійної активності та постійного переживання, але водночас налагодження життя», - сказала Кондратюк.

За її словами, насамперед маємо подивитися на надзвичайно відповідальне ставлення громадян цієї країни до системи оповіщення, до своєї безпеки. Важлива й сама система оповіщення, яка орієнтує людей на тип небезпеки.

«Для Ізраїлю дуже характерне таке відчуття водночас свободи та переоснащення своєї економіки на військові рейки. Для нас дуже важливо в цій системі координат, в якій існує Ізраїль, коли ми говоримо про безпеку, коли треба вчасно спуститися в бомбосховище, мати це обладнане бомбосховище. Ізраїль перейшов на рейки постійної боротьби за життя. Кожна школа має бомбосховище, що нам слід зробити; дитячі садочки також мають спеціальні бокси, куди за 15 секунд можуть забігти діти та перечекати і зберегти життя», - розповіла Кондратюк.

Вона додала, що в цій країні карають штрафами на підприємствах тих, хто нехтує сигналами тривоги у робочий час: «Це та система координат, на яку ми маємо перейти. От бачите, ми пережили таку важку ніч, коли на нас летіла велика кількість "шахедів". І я багато з ким спілкувалася, і кажуть, що звикають до всього цього і продовжують спати. Для Ізраїлю це не характерно, бо обов'язково треба спуститися в укриття заради безпеки. Ізраїль та ми маємо ворога, кажемо навіть, що маємо спільних ворогів. Оскільки для Ізраїля це Іран, а для нас – бачимо, що росія зараз використовує іранські дрони, тому для нас важливо мати спільний інтерес і в ООН. Тому що маємо спільну небезпеку».

Читайте також: Кондратюк висловилася за розвиток відносин з Ізраїлем

Парламентська українська делегація на чолі із заступницею Голови Верховної Ради Оленою Кондратюк разом із народними депутатами України Ольгою Василевською-Смаглюк і Вікторією Кінзбурською 3 квітня провели зустріч із колегами з парламентської групи дружби Україна-Ізраїль.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада закликає світову спільноту засудити примусову депортацію російською федерацією українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-