Зеленська і Шмигаль - у Вестмінстерському абатстві на церемонії коронації Чарльза III

Зеленська і Шмигаль - у Вестмінстерському абатстві на церемонії коронації Чарльза III

Фото
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська та Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль перебувають на церемонії коронації Чарльза III у Вестмінстерському абатстві в Лондоні.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила в Телеграмі.

Дружина Президента зауважила, що для неї та Прем’єр-міністра України честь – перебувати сьогодні на коронації Чарльза і Камілли, щоб від імені України побажати успішного правління та процвітання Великій Британії.

За її словами, народи України та Великої Британії мають спільні цінності: життя, свободу, демократію.

“Нехай саме вони стануть ознакою епохи ваших величностей і для Сполученого Королівства, і для нас”, - побажала перша леді.

Читайте також: Зміцнення відносин України та Британії: Шмигаль у Лондоні проведе низку важливих зустрічей

Зеленська підкреслила, що цінує слова та позицію короля Чарльза III про те, що Британія разом з Україною виступають на захист свободи і суверенітету перед неспровокованою агресією. Вона зауважила, що Україна одразу знайшла в його особі послідовну підтримку та розуміння.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Телеграмі, що для українського народу особливо цінна непохитна підтримка з боку британського короля Чарльза ІІІ.

"Історична мить — коронація короля Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Чарльза ІІІ та королеви Камілли. Для нас із першою леді України Оленою Зеленською велика честь бути присутніми на цьому урочистому заході та представляти хоробрий і незламний український народ", - заявив Шмигаль.

Він зауважив, що востаннє британський монарх складав присягу 70 років тому, тож ця подія знакова не лише для народу Британії та країн Співдружності, але й для всього світу.

"Сьогодні особа короля Сполученого Королівства має важливий духовний вплив на світове суспільство, є взірцем розважливого та розсудливого правління. Саме тому для нас особливо цінна непохитна підтримка українського народу з боку короля Чарльза ІІІ. Це надає віри та наснаги боротися за власну свободу з розумінням, що з нами весь цивілізований світ та надійне плече союзників. Разом ми подолаємо будь-яке зло", - наголосив Шмигаль та побажав довгого та мудрого правління британському монарху.

Як повідомляв Укрінформ, 6 травня у Вестмінстерському абатстві в Лондоні відбувається церемонія коронації Чарльза III, яка включає показові виступи і військові процесії.

Фото: Олена Зеленська / Фейсбук / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-