В ОП обговорили посилення співпраці з новим очільником делегації МКЧХ в Україні

В ОП обговорили посилення співпраці з новим очільником делегації МКЧХ в Україні

Фото
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба обговорив з новим очільником делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Юргом Егліном питання посилення співпраці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Сторони обговорили дотримання основоположних норм міжнародного гуманітарного права в умовах порушення росією усіх принципів ведення війни.

Кулеба подякував представникам МКЧХ за допомогу Україні в умовах російської агресії.

«Евакуація людей із зони бойових дій та окупованих регіонів, гуманітарна, медична, фінансова допомога – Україна високо оцінює роль Міжнародного комітету Червоного Хреста у подоланні наслідків війни росії проти України. Ваша допомога виявилася справжнім порятунком для мільйонів мирних людей», - зазначив Кулеба.

Читайте також: Україні вдалося налагодити передачу тіл загарбників у росію - допоміг Червоний Хрест

Крім того, він висловив переконання щодо посилення співпраці, зокрема у відновленні життєдіяльності у звільнених регіонах, а також у задоволенні потреб вимушених переселенців та дітей України.

«Нашим пріоритетом також є повернення всіх українських військовополонених, надання їм гуманітарної допомоги і медикаментів, включно з тими, хто утримується на тимчасово окупованих територіях України», – сказав Кулеба.

У свою чергу, Еглін висловив готовність до подальшого співробітництва.

«Прибувши до України, я на власні очі побачив неймовірні страждання людей. Щоб і далі якнайкраще допомагати українцям гуманітарно, я сповідаюся на подальше поглиблення нашої взаємодії з Офісом Президента України», – зазначив Еглін.

Читайте також: Червоний Хрест України виплачуватиме по 4 тисячі людям з інвалідністю

Як повідомляв Укрінформ, Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими під час зустрічі з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста закликав добиватися виконання мандата цієї організації в росії.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-