Перша леді України прибула з візитом до Британії

Перша леді України прибула з візитом до Британії

Фото
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська прибула з візитом до Сполученого Королівства Великої Британії.

Про це Зеленська написала в Телеграмі, передає Укрінформ.

Перша леді зазначила, що під час візиту зустрілася в Лондоні з дружиною Прем’єр-міністра Великої Британії Акшатою Мурті. Зеленська подякувала Британії за підтримку України, зокрема за організацію Євробачення спільно з українськими партнерами.

"Це ще одне нагадування світу про російську агресію, через яку ми, країна-переможець, не можемо прийняти музичне свято в себе", - написала дружина Президента.

Читайте також: Гурт TVORCHI вирушив на Євробачення у Ліверпуль

Зеленська також відзначила ще одну важливу подію – Конференцію з питань відбудови України, яка відбудеться в червні поточного року в Лондоні.

Дружина Президента передала Акшаті Мурті запрошення на третій Саміт перших леді та джентльменів, який відбудеться 6 вересня в Києві та буде присвячений темі ментального здоров’я.

"Із року в рік саміт зміцнює роль перших леді та джентльменів: разом стаємо більш активними, щоб змінювати світ на краще. Так, як робить це нині Україна", - написала Зеленська.

Читайте також: Зеленський відвідав базу Військово-повітряних сил у Нідерландах

Крім того, Перша леді України та Акшата Мурті разом відвідали Британську бібліотеку.

"Одна з найбільших бібліотек світу: 1,5 мільйона відвідувань на рік, 170 мільйонів експонатів. І серед цих артефактів Британської бібліотеки – 100-тисячна українська колекція! У ній важливі документи про голодомор у мікрофільмах, один із двох відомих у світі примірників львівського Букваря першодрукаря Івана Федорова, рідкісне видання «Кобзаря» Тараса Шевченка – кишенькове, для підпільного читання в часи заборон на українську мову, – безліч рідкісних книжок і видань України й діаспори", - додала дружина Президента.

Як відомо, цієї суботи, 6 травня, відбудеться коронація британського монарха Чарльза ІІІ.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-