Кулеба: Захід має свій план врегулювання - це перемога України

Кулеба: Захід має свій план врегулювання - це перемога України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що для Заходу планом урегулювання є перемога України, і альтернативи йому немає.

Про це він сказав у інтервʼю TV8 Moldova, передає Укрінформ.

«Захід має свій план врегулювання. Цей план називається перемога України. Чому Захід став на бік України – тому що він розуміє, що це ж не просто атака росії на Україну. Це атака росії на міжнародний порядок. Якщо зараз росії все зійде з рук і виявиться, що можна відкусити шматок чужої території, можна вбивати, ґвалтувати і катувати людей і тобі за це нічого не буде, то по всьому світу всі, хто захочуть повторити цю модель, почнуть діяти як росія», - наголосив Кулеба.

За його словами, на Заході розуміють, що російська агресія є загрозою, а для Молдови й України це загроза фізична.

«Ви ж розумієте, що якби, не дай Бог, план путіна справдився і вони захопили Україну, то незалежної Молдови вже б не існувало, тому що вони вже миттєво зайшли б сюди. Тут би були політики, які б розказували, що "життя буде іще кращим, нарешті з росією, росія наведе лад". Скрізь, де приходить росія, ладу немає», - заявив міністр.

Читайте також: У МЗС відреагували на публікацію DPA про сумніви щодо членства України в НАТО

Глава МЗС підсумував, що Захід підтримав Формулу миру Президента України Володимира Зеленського, але спільним планом є перемога України, і йому немає альтернативи.

Як повідомляв Укрінформ, 27 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебував із візитом у Молдові. Він провів переговори зі своїм колегою Ніку Попеску та обговорив із президентом Маєю Санду та премʼєр-міністром Доріном Речаном безпекові виклики, розвиток інфраструктури, торгівлі, транзитні можливості Молдови.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-