У Білому домі назвали безглуздими заяви пєскова про причетність США до атаки на кремль

У Білому домі назвали безглуздими заяви пєскова про причетність США до атаки на кремль

Укрінформ
У Білому домі назвали «безглуздими» слова речника президента рф дмитра пєскова про причетність США до атаки безпілотниками на кремль.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

«Джон Кірбі, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки, назвав «безглуздими» звинувачення з боку росії в тому, що США дали вказівку Україні здійснити ймовірну атаку безпілотників на кремль і замах на президента володимира путіна», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заява Кірбі прозвучала після того, як пєсков без жодних доказів стверджував, що США стоять за атакою безпілотників на кремль, і додав, що український уряд нібито «виконує рішення Вашингтона».

Як повідомляв Укрінформ, 3 травня пресслужба президента росії заявила про відбиття спроби удару безпілотниками по кремлю. Заявлено, що кремль розцінює спробу удару як «сплановану терористичну акцію та замах на президента рф напередодні Дня перемоги».

Читайте також: У Китаї прокоментували «атаку дронів» на кремль

У четвер прессекретар президента рф дмитро пєсков заявив журналістам, що рішення про удар безпілотниками по кремлю ухвалювалося не в Києві, а у Вашингтоні.

Президент Володимир Зеленський заперечив причетність України до атаки на кремлівську резиденцію президента рф.

Інститут вивчення війни (ISW) написав у звіті, що, ймовірно, москва сама влаштувала атаку на кремль, аби створити умови для ширшої суспільної мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-