Глава МЗС Нідерландів: Не може бути миру без правосуддя

Глава МЗС Нідерландів: Не може бути миру без правосуддя

Укрінформ
Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра наголошує, що миру без правосуддя не може бути.

Про це він сказав у Гаазі під час конференції “Немає миру без справедливості для України” перед промовою Президента України Володимира Зеленського, передає кореспондент Укрінформу.

“Незаконні війни не можуть лишатися безкарними, не може бути миру без правосуддя – це єдина відповідь, яка може бути на агресію та на воєнні злочини. Це єдина відповідь, яка може забезпечити довготривалий мир”, - сказав Гукстра.

Він також зазначив, що сьогодні для Нідерландів особливий день. Щороку 4 травня вшановують громадян та солдатів Нідерландів, які загинули під час війни та мирних місій після Другої світової війни.

Читайте також: Україні потрібні справжні мир та правосуддя, а не гібридні їх форми - Зеленський

“Війна у нашій країні була приблизно 80 років тому. Але всі жахіття війни досі у нашій пам’яті. Фактично кожна сім’я має свої історії, які не забуває. Це історії втрат, страху, спротиву та мужності”, - сказав він.

Гукстра також наголосив, що сьогодні свободу не можна сприймати як належне.

“Люди боролися за неї і віддавали за неї свої життя, і сьогодні люди продовжують це робити, ми знаємо, що відбувається в Україні, щодня люди гинуть, щодня російські ракети, танки атакують всю країну і щодня українці захищають свою землю”, - підкреслив Гукстра.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський розпочав офіційний візит у Нідерланди, де виступить зі зверненням, зустрінеться з прем'єр-міністрами Нідерландів та Бельгії, відвідає МКС та побуває на аудієнції у короля й базі ВПС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-