Зеленський зустрівся зі спікерами Палати представників та Сенату Нідерландів

Зеленський зустрівся зі спікерами Палати представників та Сенату Нідерландів

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у Гаазі зустрівся зі спікером Палати представників Нідерландів Верою Бергкамп і спікером Сенату Яном Ентоні Брауном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Президента.

Глава держави подякував очільникам нідерландського парламенту за чітку й активну позицію законодавчого органу на підтримку України та важливі кроки, що допомогли Українській державі дати відсіч агресії рф.

«Сьогодні Нідерланди – серед лідерів підтримки України й один із наших ключових союзників у захисті цінностей свободи», – наголосив він.

Зеленський високо оцінив ухвалення парламентом Нідерландів низки резолюцій на підтримку України, зокрема про лідерство країни у міжнародному переслідуванні за злочини росії в Україні та про заснування в Гаазі спеціального трибуналу, який зможе засудити найвище керівництво росії.

Окрему подяку Президент висловив парламенту Нідерландів за підтримку в питанні надання Україні статусу кандидата в члени ЄС.

Глава держави зазначив, що Україна робить усе можливе для завершення виконання рекомендацій Європейської комісії щодо статусу кандидата на членство у Євросоюзі й розраховує на позитивну оцінку цих зусиль.

Він наголосив на важливості започаткування до кінця поточного року переговорів про вступ до ЄС.

Читайте також: Зеленський виступив у Гаазі

Зеленський окремо акцентував на підготовці до Вільнюського саміту НАТО.

Глава держави відзначив важливість ухвалення на саміті конкретних рішень щодо членства України в Альянсі та надання Українській державі гарантій безпеки до моменту вступу в НАТО.

Як повідомляв Укрнформ, Зеленський розпочав офіційний візит у Нідерланди, де вже виступив зі зверненням перед представниками громадськості, політичних і експертних кіл Королівства Нідерланди та міжнародних інституцій та зустрінеться з прем'єр-міністрами Нідерландів та Бельгії, відвідає МКС і побуває на аудієнції у короля й базі ВПС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-