Зеленський: Буде багато переговорів і міжнародних заходів, які посилять нашу оборону

Зеленський: Буде багато переговорів і міжнародних заходів, які посилять нашу оборону

Відео
Укрінформ
Володимир Зеленський заявив, що травень і наступні місяці будуть для України активним періодом у міжнародній площині.

Про це Президент України сказав у відеозверненні, передає Укрінформ

"Цей травень і наступні місяці будуть доволі активними для України в міжнародній площині. Буде багато переговорної роботи, міжнародні заходи, які посилять нашу оборону. Все опрацьовуємо", - зазначив він.

Президент також повідомив, що зустрівся з делегацією парламенту Португалії на чолі зі спікером.

"Подякував за підтримку нашої держави й людей. Тематика розмови – доволі широка, але головне все ж це те, що нас об’єднує… Це безпека для всіх європейців, стабільність, а отже, це подальший розвиток і посилення європейської та євроатлантичної спільноти. В цьому контексті зазначив, яких рішень очікуємо від саміту партнерів у Вільнюсі в липні, саміту НАТО", - розповів Зеленський.

Читайте також: Україна готує великий санкційний пакет для рф - Зеленський

Крім того, сьогодні відбулася розмова з головою Африканського Союзу, президентом Коморських Островів.

"Важлива розмова й важливі спільні розуміння. Подякував за підтримку на глобальних майданчиках, зокрема в ООН. Запросив приєднатися до реалізації нашої Формули миру й запевнив, що Україна готова бути надійним гарантом продовольчої безпеки. Ми робимо все, щоб ліквідувати будь-яку шкоду від російської агресії як для наших людей, так і для всіх наших партнерів", - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський подякував Португалії за безпекову підтримку, у тому числі танки Leopard 2. Він висловив сподівання, що уряд і парламент цієї країни зможуть ухвалити необхідні рішення для посилення спроможностей українських захисників на передовій.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-