«Всі будуть притягнуті до відповідальності»: у ЄС відреагували на нічні удари росіян по містах України

«Всі будуть притягнуті до відповідальності»: у ЄС відреагували на нічні удари росіян по містах України

Укрінформ
Триваючі атаки російських військ на житлові райони та на цивільну інфраструктуру України, коли російські ракети та дрони вбивають мирних людей, є воєнним злочином, який не залишиться безкарним.

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минулої ночі та сьогодні рано вранці росія продовжила бомбардування України ще однією масивною хвилею ракет та дронів, що атакували всю країну. Вони (росіяни – ред.) знову боягузливо цілять у цивільних людей, поки ті сплять. Це спричинило серйозні руйнування, загинули безневинні мирні люди, ще більше, включаючи дітей, отримали поранення. Це трапилося у місті Дніпро та в Черкаській області», - зазначив речник.

Він нагадав, що безумні російські атаки проти цивільного населення України з використанням ракет та дронів здійснюються повсякденно. Цілями таких атак є мирні люди, цивільна інфраструктура та житлові будинки, особливо у прифронтових районах.

Читайте також: В ОП відповіли на допис міноборони рф «точно в ціль»: Неадекватність нації терористів

Як ілюстрацію варварської та нелюдської природи цих дій, Пітер Стано показав уламок шрапнелі від бомби у 500 кілограмів, однієї з тих, що росіяни скидають на житлові масиви. Цей уламок був знайдений на руїнах школи дітьми, які зробили з них брелоки для ключів, щоб продемонструвати, що саме розлітається навколо після кожного такого вибуху під час російських ударів по Україні.

«Російські атаки на мирних людей та на цивільну інфраструктуру є воєнним злочином. Не буде жодної безкарності для командування, для нападників та для їх поплічників, - всі будуть притягнуті до відповідальності», - наголосив Стано.

Як повідомлялося, сьогодні близько 4-ї години ранку російські загарбники атакували Україну крилатими ракетами із літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспійського моря, а також дронами оперативно-тактичного рівня. 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два БпЛА були знищені.

Читайте також: Жорстокість росії лише зміцнює рішучість України та підтримку США - Брінк

В Умані дві крилаті ракети влучили у багатоквартирний житловий будинок і складські будівлі. Загалом пошкоджено близько 10 багатоквартирних будинків. На цей час відомо про загибель 15 людей.

У Дніпрі внаслідок ранкової ракетної атаки 28 квітня загинули двоє людей, у тому числі маленька дитина, ще троє осіб дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-