Президент Кореї анонсував допомогу Україні у протистоянні агресії рф та відновленні

Президент Кореї анонсував допомогу Україні у протистоянні агресії рф та відновленні

Укрінформ
Корейський народ має досвід збройної боротьби за свободу й суверенітет за підтримки вільного світу – те, що українці переживають зараз, тож Республіка Корея підтримуватиме Україну, а також зусилля з відновлення країни після війни.

Про це заявив президент Південної Кореї Юн Сок Йоль, виступаючи у четвер перед обома палатами Конгресу США, передає кореспондент Укрінформу.

«Свобода й демократія знову під загрозою. Війна проти України є порушенням міжнародного права. Це спроба силою змінити статус-кво в односторонньому порядку. Корея рішуче засуджує неспровокований збройний напад на Україну», - наголосив президент Юн.

Читайте також: США та Південна Корея й далі підтримуватимуть Україну - заява президентів

Він нагадав, що коли Північна Корея скоїла напад на Південь у 1950 році, демократії з усього світу надали свою допомогу Сеулу.

«Ми разом воювали і зберегли свободу. Решта – це історія», - зауважив президент РК.

Він підкреслив, що досвід його країни засвідчує, «наскільки важливо для демократій підтримувати солідарність». Тому, за його словами, Корея буде солідарною з усім вільним світом.

Читайте також: Президент Південної Кореї зустрівся з Ілоном Маском у Вашингтоні

«Ми будемо активно працювати на захист свободи, а також народу України та підтримувати зусилля з її відновлення»,- підкреслив Юн.

Як повідомляв Укрінформ, президент Республіки Корея Юн Сок Йоль перебуває з державним візитом у США. У середу він зустрівся з главою Білого дому Джо Байденом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-