Україні важлива нейтральна позиція Китаю щодо війни - Подоляк

Україні важлива нейтральна позиція Китаю щодо війни - Подоляк

Єдині новини
Укрінформ
Китай отримує певні економічні вигоди від війни в Україні, однак не втручається в неї. Для України вкрай важливо, аби КНР зберігала нейтральну позицію.

Про це радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Чи є Китай бенефіціаром війни? Мені видається, що економічними бенефіціарами війни є багато хто, а не тільки Китай, але для нас принципово важливо, щоб Китай дійсно не втручався в цю війну і продовжував займати ту нейтральну позицію, яку він сьогодні займає», - наголосив Подоляк.

Читайте також: Генсек НАТО після розмови Зеленського та Сі нагадав, що Китай досі не засудив вторгнення рф

За його словами, Китай використовує ситуацію із закриттям європейських ринків для росії та отримує певні вигоди, однак зауважив, що Китай не вкладає кошти в рф з точки зору військових технологій чи озброєння.

«Для нас важливо, щоб Китай дотримувався цієї нейтральної позиції і щоб не вкладався у війну, не підтримував росію», - відзначив радник.

Подоляк також позитивно оцінив підсумки телефонної розмови Президента України Володимира Зеленського з Головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном та наголосив, що Україна змогла донести принципові позиції щодо природи війни.

Читайте також: Китай має використати вплив на рф, щоб відновити територіальну цілісність України – Єврокомісія

«Я оцінив би сам факт розмови абсолютно позитивно, тому що Китай має певні підстави вважати себе набагато більш потужною сьогодні державою, ніж рф і претендувати на ту позицію, яку посідала рф в глобальному політичному розподілі. І. безумовно, це важливо для нас з точки зору, що Президент Зеленський зміг донести принципові позиції щодо природи війни, щодо того, як ця війна має бути фіналізована. І публічно це було озвучено, зафіксована ця позиція про те, що не може бути компромісу «території в обмін на мир» так званий», - зазначив Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня Президент України Володимир Зеленський провів годинну телефонну розмову з Головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном. Під час спілкування глави держав обговорили весь комплекс актуальних питань двосторонніх відносин. Окрему увагу було приділено шляхам можливої взаємодії з метою встановлення справедливого і сталого миру для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-