Огризко вважає, що до розмови Зеленського з Сі треба ставитися «спокійно, з холодним серцем»

Огризко вважає, що до розмови Зеленського з Сі треба ставитися «спокійно, з холодним серцем»

Укрінформ
Ексміністр закордонних справ, керівник центру дослідження росії Володимир Огризко вважає, що до телефонної розмови Президента Володимира Зеленського з Головою КНР Сі Цзіньпіном треба ставитися «спокійно, з холодним серцем», бо для України вона поки що нічого не змінює.

Таку думку дипломат висловив у інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

Огризко зазначив, що розмова лідерів двох країн довго відкладалася через позицію КНР, але ця тактика є традиційною для Китаю, «він ніколи не поспішає, особливо коли йдеться про стратегічні питання».

Читайте також: Зеленський: Зараз є можливість дати нову енергію відносинам України та Китаю

«Розмова (Сі Цзіньпіна – ред.) із Зеленським – це дуже добре, але для нас це поки що нічого не змінює. І навіть те, що своїм спецпосланником Сі Цзіньпін обрав колишнього посла Китаю в росії, говорить про те, що він буде відстоювати російські позиції, а не українські. Тому до цього треба ставитися спокійно, з холодним серцем, розуміти межі того, що пропонуватиме Китай, і діяти у власних українських інтересах», – сказав колишній міністр.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 26 квітня провів годинну телефонну розмову з головою КНР Сі Цзіньпіном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-