Зеленський у Житомирі нагородив орденом прем’єрку Естонії

Зеленський у Житомирі нагородив орденом прем’єрку Естонії

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом Ярослава Мудрого прем’єр-міністерку Естонії Каю Каллас.

Глава держави вручив орден Каллас під час їх спільного брифінгу в Житомирі, передає кореспондент Укрінформу.

«Для мене сьогодні честь вручити вам від імені всього українського народу спеціальну нагороду нашого народу. Це орден Ярослава Мудрого. Дякую за те, що нову історію Європи Україна і ваш народ та ваша держава створюють разом», - зазначив Зеленський.

Каллас подякувала за нагороду і зазначила, що це її перший закордонний візит як нового керівника уряду. Вона додала, що її присутність в Україні символізує підтримку та віру естонського уряду і естонського народу в Україну.

Читайте також: Зеленський анонсував декілька важливих міжнародних подій для України

«Свобода однозначно має подолати тиранію. Це наш спільний мотив і це наш фокус номер один щодо озброєння, а також навчання і боєприпасів. Усе це має продовжуватися на достатніх масштабах, аби Україна перемогла у цій віні. Також це причина, чому я запропонувала ЄС спільну закупівлю мільйона артилерійських снарядів Україні і відправити їх напряму в Україну. Рішення вже було ухвалене в березні і зараз нам потрібно переконатися, що воно буде належним чином виконане», - додала Каас.

Читайте також: Боррель назвав неприйнятною заяву посла КНР щодо суверенітету колишніх радянських республік

Президент Володимир Зеленський подякував прем’єр-міністру Естонії Каї Каллас за щиру і вчасну підтримку української оборони.

Відео: Офіційний канал Президента України

«Радий вітати в Україні Прем’єр-міністра Естонії Каю Каллас. Дякую пані Прем’єр-міністру та всьому естонському народу за щиру і, що дуже важливо, вчасну підтримку нашої оборони. Якщо поглянути в перерахунку на душу населення, то допомога для нашого захисту від Естонії – одна з найбільших у світі», – зазначив Зеленський під час зустрічі.

Як повідомляв Укрінформ, Естонія розглядає військову допомогу Україні, яка наразі сягнула 1% ВВП країни, як інвестицію у власну безпеку.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-