Україна завжди пам’ятатиме допомогу Чехії у боротьбі з російською агресією – Стефанчук

Україна завжди пам’ятатиме допомогу Чехії у боротьбі з російською агресією – Стефанчук

Укрінформ
Україна цінує та завжди буде пам’ятати всю допомогу та підтримку, яку надає Чехія у боротьбі з російської агресією.

Про це голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук сказав під час спільного брифінгу з Головою Сенату парламенту Чеської Республіки Мілошем Вистрчілом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вдячний голові Сенату парламенту Чеської Республіки за те, що від початку повномасштабного вторгнення росії на території нашої держави активно та послідовно обстоює позиції та вживає практичні кроки задля всебічної підтримки України на парламентському рівні», - сказав Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук закликав Кіпр долучитися до створення спеціального трибуналу над рф

Він нагадав про те, що завдяки активній лідерській позиції Вистрчіла сенат парламенту Чеської Республіки ухвалив цілу низку дуже важливих для нашої держави рішень. Йдеться про постанову щодо вторгнення країни-агресора в Україну, постанову щодо воєнних злочинів, які скоїла російська армія, а також про спільну із палатою депутатів постанову щодо підтримки територіальної цілісності України.

Голова ВР звернув увагу й на той факт, що минулого року, коли російські війська перебували поблизу столиці, Голова Сенату парламенту Чеської Республіки Мілош Вистрчіл відвідав нашу країну, аби особисто показати свою непохитну підтримку.

Руслан Стефанчук вручив спікеру Сенату Чехії Мілошу Вистрчілу орден князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня. "Ця нагорода є найвищим знаком, яким може бути удостоєний іноземний громадянин, тому, вручаючи її, хочу висловити слова щирої вдячності від усього народу України. Ця нагорода символізує те, що України та українці завжди будуть пам'ятати та будуть вдячні Чехії за підтримку України у боротьбі з російською агресією». – підкреслив він.

Читайте також: Влада прагне почати переговори про членство України в ЄС до кінця року – Стефанчук

Мілош Вистрчіл подякував за таку честь. «Ми захоплюємося вашою відвагою, тим, як ви боретеся. Ми дуже цінуємо те, що ви таким чином боретеся, бо більшість із нас усвідомлює, що ви воюєте і за нас. Але хочу підкреслити, що те, що ви мені вручили орден князя Ярослава Мудрого, не сприймаю як особисту нагороду. Вважаю, що це відзнака усього нашого парламенту та усього чеського народу», - сказав він.

Вистрчіл зазначив, що готовий надалі допомагати нашій країні. «Знаю, що у багатьох зараз життя непросте, не все виходить так, як нам хотілося б. Дійсно деякі речі даються набагато складніше, ніж раніше. Але хіба це можна порівняти із тим, коли втрачають свою землю, свої домівки, своїх рідних, своє життя? Зараз у нас є можливість та нагода допомогти Україні", - підкреслив він.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прибув до Праги для участі у Конференції спікерів парламентів Європейського Союзу. Він візьме участь у саміті голів парламентів країн-членів Європейського Союзу та країн-кандидатів на членство в ЄС.

14 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про нагородження орденом князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня голову Сенату парламенту Чехії Мілоша Вистрічіла “за визначні особисті заслуги у зміцненні українсько-чеського міждержавного співробітництва, підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України”.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-